7 października rozpocznie się kolejna edycja festiwalu najlepszych restauracji. Nadchodząca, październikowa edycja Restaurant Week odbędzie się w 14. regionach i po raz pierwszy, premierowo na Podhalu. Patronatem Honorowym objął ją Burmistrz Miasta Zakopane Leszek Dorula, a Ambasadorem akcji została wiceburmistrz Agnieszka Nowak-Gąsienica.
Rezerwacje na trzydaniowe doświadczenie restauracyjne są dostępne na stronie www.RestaurantWeek.pl w cenie 49 zł.
Jesienne wydarzenie odbędzie się pod hasłem „Destynacja Restauracja”, które w prostej linii nawiązuje do odkrywania kuchni świata, poprzez polską scenę restauracyjną.
Podróżujemy, aby jeść. Jemy, aby podróżować. O podróżowaniu przez jedzenie można napisać książkę. Albo wybrać się w kulinarną podróż, która
czeka na nas tuż za rogiem. Pozwolić smakom zabrać się na wybrany
koniec świata. Podróże kształcą, pozwalają doświadczyć historii i
kultury danego mie
jsca. Wakacyjne destynacje to również okazja do okrywania nowych smaków, nieznanych dotąd dań,
przygotowywanych wedle ściśle strzeżonych lokalnych receptur.
Podróżowanie przez jedzenie daje możliwość przeniesienia się w odległe
zakątki świata za pośrednictwem smak
ów i aromatów wydobywających się z oryginalnych przypraw. Restauracje specjalizujące się w kuchniach świata, to doskonały pretekst do tzw. City Break z ominięciem długich kolejek na lotniskach oraz korków na autostradach.
To dzięki restauracjom możemy natychmiast spełniać
marzenia o dalekich kulinarnych podróżach. Wybierzmy się w nie razem z
biurem podróż
y Restaurant Week. Dzięki niemu smaki najdalszych i bliższych zakątków świata są tylko jedno kliknięcie od gości! Celem zbliżającej się kolejnej edycji Restaurant Week, pod hasłem „Destynacja Restauracja” jest przygotowanie kulinarnej podróży dookoła świata bez wyjazdu z miasta. Rezerwacje First Minute, są już dostępne na stronie RestaurantWeek.pl. Destynacja Restauracja!
Podobnie jak w każdej edycji, organizatorzy przygotowali dla gości masę niespodzianek. Główną nagrodą w konkursie zdjęciowym ostatniej edycji był rejs LOT-em i kolacja w Singapurze. Nadchodząca edycja zapowiada się jeszcze okazalej, do wygrania bowiem będzie rejs do Włoch klasą Business i kolacja w Osteria Francescana - najlepszej restauracji świata!
Ponadto w ramach ceny każdej rezerwacji na wszystkich gości Festiwalu czekać będzie niespodzianka od sponsora wydarzenia, Martini. Kropla Délice to oficjalna woda Festiwalu Restaurant Week. Jej kompozycja składników
mineralnych, idealne nagazowanie oraz elegancka butelka doskonale
pasują do wybitnych festiwalowych dań serwowanych przez najlepszych Szef
ów Kuchni.
Miejsce: Absynt, Nowy Targ; Bubuja, Zakopane; Casa Mia, Zakopane; Dworzec Stacja Mienso, Zakopane; Halka, Zakopane; Jadłomania, Nowy Targ; Javorina, Zakopane; Kiyrnicka by Saguła, Kościelisko; Restauracja Grand Kasprowy, Zakopane; Restauracja i Cukiernia Góralska Tradycja, Zakopane; Restauracja Novobilski, Białka Tatrzańska; Schronisko Smaków Magda Gessler, Bukowina Tatrzańska; Zakopiańska, Zakopane