Zdrowe posiłki i zdrowe emocje - za nami warsztaty kulinarne dla dzieci
21 listopada w Radisson Blu Hotel uczniowie zakopiańskich szkół podstawowych wzięli udział w promujących zdrowe nawyki żywieniowe warsztatach kulinarnych, którym towarzyszyło spotkanie ze specjalistami, poruszające kwestie zarówno zdrowego odżywiania, jak również sposobów radzenia sobie z emocjami.
Uczniowie pod okiem doświadczonych kucharzy, na czele z szefem kuchni Mateuszem Kurkiem, przygotowywali różne potrawy z wykorzystaniem zdrowych, naturalnych i lokalnych składników.
Następnie odbyło się spotkanie, podczas którego specjaliści rozmawiali z uczestnikami na temat zdrowia
i zdrowego odżywiania, a także na temat często skrajnych emocji, z którymi zmagają się dzieci w okresie dorastania i sposobów radzenia sobie z nimi.
Istotę edukowania i kształtowania u dzieci zdrowych nawyków podkreślił Burmistrz Zakopanego Łukasz Filipowicz, który towarzyszył uczniom podczas warsztatów.
Gotowanie, wiele rozmów i dobra zabawa... wszystko po to, by edukować oraz zadbać o rozwój fizyczny
i emocjonalny dzieci.
Organizator: Wydawnictwo Polska Press
Fot. MJ
(AM)