Przez cały weekend na Placu Niepodległości w Zakopanem spróbować można najlepszych specjałów z naszego województwa, prezentowanych w ramach Małopolskiego Festiwalu Smaku.
Pierogi, sery, wędliny, ryby - wszystko produkowane jest naturalnie, według tradycyjnych receptur, co docenione zostało wpisaniem na ministerialną listę produktów regionalnych.
Podczas Festiwalu Smaku, którego współorganizatorem jest Zakopiańskie Centrum Kultury, w namiocie festiwalowym odbywają się pokazy kulinarne oraz spotkania z zaproszonymi gośćmi, m.in. Ojcem Leonem Knabitem, który jest ambasadorem naszego województwa.
Podczas pierwszego dnia imprezy obecny był również Marszałek Województwa Małopolskiego Jacek Krupa oraz wiceburmistrz Zakopanego Wiktor Łukaszczyk, którzy przywitali uczestników i zaprosili do poznawania małopolskich smaków.
foto: Regina Korczak-Watycha i Urząd Marszałkowski
(RKW)