Jakość powietrza
Stopień jakości powietrza Dobra
Legenda
  Bardzo dobra
  Dobra
  Umiarkowana
  Brak danych
  Dostateczna
  Zła
  Bardzo zła
tabelka scrollowana
Czujniki GIOŚ NO2 CO O3 SO2
ul. Sienkiewicza   6.7   0   97.2   0
- - - - PM2.5 PM10 - - - - - - - -
ul. Sienkiewicza   -   8.9
Czujniki o mniejszej dokładności:
Kamieniec   2.5   3.08
Józefa Piłsudskiego   3.8   4.62
Tytusa Chałubińskiego   2.88   3.54
Kuźnice   3.5   4.33
Wszystkie odczyty podawane są w µg/m3
Partner: airly
Wt. 29.04 14:00
Słonecznie
16° / 5° bezchmurnie
Śr. 14:00
Zachmurzenie
16°
Czw. 14:00
Zachmurzenie
16°
Pt. 14:00
Zachmurzenie
18°
Sob. 14:00
Deszczowo
17°
Nd. 11:00
Deszczowo
Zdjęcie promujące Zakopane

Przez cały weekend na Placu Niepodległości w Zakopanem spróbować można najlepszych specjałów z naszego województwa,  prezentowanych w ramach  Małopolskiego Festiwalu Smaku.

Pierogi, sery, wędliny, ryby - wszystko produkowane jest naturalnie, według tradycyjnych receptur, co docenione zostało wpisaniem na ministerialną listę produktów regionalnych.  

Podczas Festiwalu Smaku, którego współorganizatorem jest Zakopiańskie Centrum Kultury, w namiocie festiwalowym odbywają się pokazy kulinarne oraz spotkania z zaproszonymi gośćmi, m.in. Ojcem Leonem Knabitem, który jest ambasadorem naszego województwa.

Podczas pierwszego dnia imprezy obecny był również Marszałek Województwa Małopolskiego Jacek Krupa oraz wiceburmistrz Zakopanego Wiktor Łukaszczyk, którzy przywitali  uczestników i zaprosili do poznawania małopolskich smaków.   

foto: Regina Korczak-Watycha i Urząd Marszałkowski  

(RKW)